Bråvallafestivalen

Det är tillsammans med Sthlm Fields som Bråvallafestivalen slogs om utmärkelsen Sveriges största musikfestival. 2013 arrangerades den första Bråvallafestivalen, och som alltid är det på flygfältet utanför Norrköping det händer. Gästad av några av världens absolut största artister så har Bråvallafestivalen lyckats bygga sig ett otroligt varumärke på knappt någon tid alls.

bravakka2013 beräknade man med att debutera med runt 40 000 sålda biljetter. Men man insåg ganska snabbt att det inte skulle räcka. 51 490 biljetter såldes och man utsågs till Sveriges största musikfestival redan under sitt första år. 2014 återtogs kampen när nykomlingen Sthlm Fields lyckades sälja 51 863 stycken biljetter. Bråvalla lyckades senare under samma år sälja mer än imponerande 56 000 biljetter, vilket innebär att man återtagit tronen ännu ett år. Idag är Bråvallafestivalen fortfarande Sveriges största musikfestival.

FKP Scorpio är de som arrangerar festivalen. 2015 lyckades de omförhandla och förlänga sitt avtal med Norrköpings kommun, vilket gör att du som fan kan förvänta dig ännu ett gäng storslagna musikfestivaler strax utanför Norrköping.

Ett festivalområde med imponerande utbud

Bråvallafestivalens utbud för dig som besökare är i stort sett oslagbart. Vare sig det rör sig om boende, relaxavdelning, mat eller dryck så kan festivalen med rak rygg säga att det finns något för alla.

braI Luftslottsparken finner du unika hoppborgar där du och dina vänner kan löpa amok som små barn igen. Förutom hoppborgar finns här även Human Football och Bowling, en 80 meter lång hinderbana och mycket mer.

Red Bull finns på plats tillsammans med några av de vassaste motocrossförarna. Här får du en liveshow med pampig pyroteknik och nervkittlande stunts. Perfekt för dig som vill ta en paus från musiken.

Det finns en relaxavdelning inne på festivalområdet för dig som vill hänga i hängmattan och bara slappna av en stund. Hög musik och intensivt festande behöver ofta kompletteras med en timmes sinnesro. Bråvalla har uppmärksammat detta!

Sist men inte minst finns det en storslagen camping med plats för 40 000 besökare. Arrangörerna drar eget vatten och etablerar en hel campingplats bara för att du som besökare ska kunna bo så nära händelsernas centrum som möjligt!

När musik är ett faktum

ddVi har nästan missat det som gör Bråvallafestivalen till Sveriges mest besökta musikfestival, nämligen de storslagna artisterna. Världens största artister oavsett genrer har varit här och det kommer fler. 2013 spelade Avicii, Green Day och Rammstein. 2014 följde man upp succéåret med Iron Maiden, Kanye West och Kings Of Leon. 2015 var årets höjdpunkter Calvin Harris, Muse och Robbie Williams. Nu sist, 2016, spelade Rammstein återigen. Mumford & Sons och Volbeat gästade även årets Bråvallafestival. Listan skulle kunna fortsätta i all oändlighet. Det finns så mycket imponerande artister inom varje kategori att du som besökare ska kunna få en unik upplevelse varje timme under en hel helg.

Ett stort shoppingutbud

Inne på festivalen arrangeras en marknad och även en på campingområdet. Förutom det finns det allt från smyckes- och klädesaffärer till Djurens Rätts egen popup-butik. Partykungen finns även de på plats och ser till att du har allt du behöver för en storslagen fest ska bli verklighet.