Sweden Rock Festival

sw-rockI Blekinge arrangeras Sveriges största musikfestival. Internationellt känd och genomsyrad av klassisk Rock n’ Roll är Sweden Rock Festival något av det absolut bästa som den svenska musikfestivals-scenen har att erbjuda. Under fyra dagar tillsammans med 33 000 andra kommer du uppleva både svensk och internationell Rock n’ Roll tillsammans med andra rockfantaster.

1992 i Olofström arrangerades en festival vid namn Sommarfestivalen. På scen stod bland annat Nazareth, av internationell klass, redan på den tiden. Det visade sig vara uppskattat och redan året efter förlängde man festivalen från en till två dagar. Man flyttade även festivalen till Karlshamn och bytte namn från Sommarfestivalen till Karlshamn Rock Festival.

1999 bytte man namn till Sweden Rock Festival och arrangerade musikfestivalen i Norje, Sölvesborg i Blekinge. Sen dess har festivalen årligen slagit besöksrekord. 2009 räknade man 35 200 besökare, vilket gjorde Sweden Rock Festival till Sveriges största musikfestival.

Sweden Rock Festival är den musikfestival i Sverige som är kändast utomlands. Och tittar man på de internationella artister som gästat så råder det ingen tvekan om att den håller hög, internationell kvalitet. Aerosmith, Alice Cooper, Black Sabbath, Billy Idol, Deep Purple, Guns N’ Roses – listan skulle kunna fortsätta i evigheter.

Hård musik med mjuk stämning

Festivalens grundvärdering är glädje och gemenskap. Det finns en så kallad ”Sweden Rock-anda” som är uppbyggd och naturligt utvecklad med åren som festivalen arrangerats. På festivalen råder det nolltolerans mot våld och droger. Arrangörerna anser att det är en väldigt lugn och trivsam miljö tack vare att intresset för just musiken hamnar i fokus istället för det kringliggande.

Olika genrer – allt rocken har att erbjuda

Den populära rockfestivalen har lyckats bibehålla grunden, att erbjuda all typ av rock till festivalens besökare. Med detta sagt kan du uppleva all typ av genrer på plats: klassisk- och hårdrock, metal, blues och andra relaterade grenar inom rockens värld. Festivalen har fem aktiva scener samtidigt, vilket gör att du snabbt kan navigera dig till den genren som passar dig bäst.

Världens mest organiserade rockfestival

sw2Sweden Rock Festival är känd som den mest organiserade rockfestivalen i världen. Arrangörerna är kända för att lägga stor vikt på helhetsupplevelsen. Med ett rikt matutbud, kontinuerlig och effektiv städning samt tillräckligt många toaletter av det fräscha slaget har festivalen lyckats hålla köbildningen nere och smilbanden uppe. Arrangörerna har till och med satt en maxgräns på 33 000 stycken gäster sen 2010 för att trivseln och säkerheten för besökaren ska vara så hög som möjligt.

Ta beslutet

Om du nu suttit och funderat ett tag på om det är värt ett besök eller inte så kan vi garantera dig att det är det. Uppskattar du rockmusik, människor och härlig stämning är detta ett måste 2017. Unna dig själv ett besök i Blekinges hjärta med några av världens största stjärnor. Det finns gott om kommunikationsförbindelser som enkelt tar dig dit. Klientelet är allt ifrån vuxna till pensionärer, och ner till barn som besöker festivalen. Det är alltså en plats för alla oavsett ålder. Läs mer på www.swedenrock.com