Vi som älskar 90-talet

Festivalen

Det var 2014 som festivalen debuterade, men då på den danska scenen och har sedan dess etablerat sig till att kunna kalla sig Skandinaviens bästa festival för alla som älskar 90-talsmusik. Danska namnet är Vi Elsker 90erne och i Sverige har festivalen Vi som älskar 90-talet snabbt blivit en succé sedan den arrangerades på svensk mark första gången under 2016. Det var då Kulturbolaget som stod som arrangör bakom festivalen i Malmö i Pildammsparken och året efter valde man att fortsätta succén genom att låta det hela bli en turnerande festival.

Konceptet är kort och gott musik från den 90-talet på en och samma kväll där vanligtvis runt olika kommersiella artister från så väl Sverige som andra länder bjuder publiken på epokens bästa musik. Gemenskap och glädje är andra nyckelord som beskriver festivalen och vill man njuta av härlig stämning tillsammans med likasinnade är ett besök på Vi som älskar 90-talet festivalen definitivt ett hett tips!

Festivalstäder

Under 2017 turnerade festivalen runt bland fyra svenska städer, vilka var: Stockholm, Göteborg, Kalmar och Malmö. Upplägget när det kommer till arrangemang brukar vara tämligen lika mellan de olika städerna, men artisterna kan variera och därför även programmet till viss del.

Självklart är festivalen en sommarupplevelse, för att publiken ska kunna festa loss bekvämt utomhus. Med tidig start och sen stängning är detta en fullspäckad dag i musikens tecken man definitivt inte bör missa att besöka tillsammans med kompisgänget!

Artister

Vi som älskar 90-talet är en skön och trivsam festival där besökare inte bara njuter av musiken utan även har kul tillsammans med likasinnade. Artisteriet har sedan starten på allra bästa sätt representerat tidsepoken festivalen förespråkar med stora namn som exempelvis Aqua, 2 Unlimited och Vengaboys för att nämna några riktiga 90-talsklassiker.

Svenska artister som stigit upp på Vi som älskar 90-talet scenen är bland annat E-Type, Rednex, Dr. Alban, Drömhus och Pandora. Medan East 17 och Peter André är exempel på festivalartister som kvalar in på kategorin ”tjejfavoriter från 90-talet”.